Πολιτική

«Βαριά καμπάνα» στον αδελφό βουλευτίνας της ΝΔ


Οι δύο πρώτες βαριές καμπάνες από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία έπεσαν χθες Πέμπτη 21 Μαρτίου. Πρόκειται για δύο πρώην στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ  και συγκεκριμένα τον Άνθιμο Αμανατίδη και τη Λουκία Τουμπανάκη που βρέθηκαν ενώπιον της Ευρωπαίας Ανακρίτριας Χριστίνας Σαλάππα.

Οι προαναφερθέντες είναι οι πρώτοι από τους συνολικά 14 υπαλλήλους της εταιρείας στους οποίους αποδίδονται βαρύτατες κατηγορίες για την μη εκτέλεση της επίμαχης σύμβασης 717, στα έργα της οποίας περιλαμβάνονταν και αυτό της σηματοδότησης -τηλεδιοίκησης στο δίκτυο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο κατηγορούμενοι έφυγαν ελεύθεροι μετά την απολογία τους, πλην όμως με την επιβολή συνολικής χρηματικής εγγύησης 1,1 εκατομμυρίου ευρώ καθώς και με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

O Άνθιμος Αμανατίδης

Συγκεκριμένα στον Άνθιμο Αμανατίδη, ο οποίος είναι σήμερα διευθύνων σύμβουλος ΕΥΑΘ και αδελφός της νεοδημοκράτισας βουλευτίνας Σέβης Βολουδάκη, επιβλήθηκε εγγύηση 600.000 ευρώ, ενώ στη δεύτερη κατηγορούμενη Λουκία Τουμπανάκη 500.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η αδελφή του κατηγορούμενου Άνθιμου Αμανατίδη, η κα Σέβη Βολουδάκη αποτελούσε προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, στα Χανιά, μετά το θάνατο του συζύγου της Μανούσου Βολουδάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H Σέβη Βολουδάκη

Τα άλλα 14 πρόσωπα τα οποία αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον της ευρωπαϊκής εισαγγελίας είναι οι: Διονύσιος Ράππος, Γεώργιος Κατάκος, Βασίλειος Παππάς, Κωνσταντίνος Βενετσανάκος, Απόστολος Τσακίρης, Εμμανουήλ Γεωργιλάκης, Νικόλαος Δένης, Παύλος Κουζής, Σταμάτιος Ελευθερίου, Δημήτριος Τσοτσορός, Αθανάσιος Βούρδας, Χρήστος Διονέλης, Χρήστος Βίνης και Κωνσταντίνος Χρονάκης.

Οι κατηγορίες

Σύμφωνα με τη δίωξη που ασκήθηκε από τους Ευρωπαίους Εισαγγελείς σε βάρος των στελεχών της ΕΡΓΟΣΕ , οι κατηγορίες που τους αποδίδονται είναι οι ακόλουθες:



Source link

sporadesnews
the authorsporadesnews