Ανάστατοι είναι γονείς, μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου-Λ.Τ. Τσαριτσάνης «Κωνσταντίνος Οικονόμος» καθώς πλησιάζει το τέλος του Σεπτεμβρίου και ακόμη δεν έχει εγκριθεί το τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών της Β’ Λυκείου για το τρέχον σχολικό έτος.
Στο συγκεκριμένο τμήμα εγγράφηκαν τον Ιούνιο με την διαδικασία της ηλεκτρονικής εγγραφής δύο μαθητές/τριες και εφόσον εγκριθεί υπάρχει η πρόθεση να μετακινηθούν άλλοι/λες δύο με αποτέλεσμα να έχει τελική δύναμη 4 μαθητών/τριών.
Το ΥΠΑΙΘΑ ενημερώθηκε έγκαιρα για αυτή την αλλαγή με έγγραφο της Διεύθυνσης του σχολείου δια μέσου της ΔΔΕ Λάρισας αλλά εμμένει ακόμη στην αρχική του θέση.
Όπως τονίζουν γονείς, «τα παιδιά είναι έτοιμα για κινητοποιήσεις αν το Υπουργείο επιμείνει σε άρνηση της έγκρισης. Ζητούν από τον Υπουργό Παιδείας να δει με μεγαλύτερη ευαισθησία το θέμα διότι αφορά την καθημερινότητα και την ζωή των μαθητών/τριών και των οικογενειών τους και δεν αφορά απλούς αριθμούς.” Εφράζουν επίσης το εύλογο ερώτημα γιατί να μην εγκριθεί το τμήμα από τη στιγμή που σε όλα τα άλλα σχολεία της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ελασσόνας εγκρίθηκαν τμήματα με μικρότερο δυναμικό.
Παράλληλα υποστηρίζουν ότι υπάρχει εκπαιδευτικό προσωπικό διαθέσιμο στο σχολείο για την κάλυψη των ωρών του τμήματος και μάλιστα ότι οι επιπλέον ώρες για το συγκεκριμένο τμήμα είναι μόλις πέντε στον αριθμό δηλαδή το ¼ περίπου του ωραρίου ενός εκπαιδευτικού. Αν το τμήμα εγκριθεί θα λειτουργήσει με 4 μαθητές/τριες.
Όπως σημειώνουν γονείς μαθητών του σχολείου: «είναι άδικο για τα παιδιά εφόσον υπάρχει σχολείο δίπλα στο σπίτι τους στο οποίο φοιτούν εδώ και τέσσερα χρόνια, να αναγκάζονται να μετακινούνται καθημερινά με λεωφορείο για 5 φιλολογικές ώρες. Το Γυμνάσιο -Λ.Τ. Τσαριτσάνης στεγάζεται στο ιστορικό κτίριο της Οικονομείου Σχολής. Ένα σχολείο που λειτουργεί στην Τσαριτσάνη από το 1912 και αποτελεί συνέχεια των Εκπαιδευτηρίων της Τσαριτσάνης (1690). Το Σχολείο έκλεισε μόνο τα χρόνια της Γερμανικής κατοχής. Είναι απαίτηση της περιοχής να συνεχίσει να λειτουργεί με όλα τα τμήματά του και να μην υπάρχει κάθε χρόνο αυτή η αβεβαιότητα για την πορεία αυτού του ιστορικού σχολείου».