Τοπικά

Εκδηλώσεις για το έργο “Μονοπάτια Κληρονομιάς Σκιάθου”


Ο Δήμος Σκιάθου, οι Paths of Greece και η Diadrasis σας προσκαλούν στο διήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων την Παρασκευή 20 και την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024, του έργου “Μονοπάτια Κληρονομιάς Σκιάθου” που υλοποιείται από την Κοιν.Σ.Επ. Paths of Greece σε συνεργασία με την Α.Μ.Κ.Ε. Diadrasis και την υποστήριξη του Δήμου Σκιάθου και χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο. Σκοπός του έργου είναι η προστασία και η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Σκιάθου μέσα από το δίκτυο των μονοπατιών της.

Εκδηλώσεις για το έργο “Μονοπάτια Κληρονομιάς Σκιάθου”Εκδηλώσεις για το έργο “Μονοπάτια Κληρονομιάς Σκιάθου”

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 16:30, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, σεμινάριο για τη συντήρηση των Μονοπατιών Κληρονομιάς.

Το σεμινάριο αυτό εντάσσεται στο έργο «Μονοπάτια Κληρονομιάς Σκιάθου», σκοπός του σεμιναρίου είναι η παρουσίαση ενός Οδηγού Συντήρησης Μονοπατιών, ο οποίος περιέχει πρακτικές πληροφορίες για τη συντήρηση και την αποκατάστασή τους, και ενός πρωτοκόλλου παρακολούθησης της κατάστασής τους (βατότητα, προσβασιμότητα, σήμανση), το οποίο χρησιμεύει στον εντοπισμό τυχόν προβλημάτων. Στο ίδιο πλαίσιο, οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν πρακτικές προληπτικής συντήρησης μνημείων που βρίσκονται στα μονοπάτια, ώστε να γίνουν αρωγοί στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2024, εορταστικές εκδηλώσεις για το κλείσιμο του έργου «Μονοπάτια Κληρονομιάς Σκιάθου»

«Κυνηγοί Ιστοριών» παιχνίδι πόληςΏρα 10:00 | Προτομή Βασίλη Λάσκου, Παλιό Λιμάνι

Ελάτε να ανακαλύψουμε τις ιστορίες που κρύβονται στα πεζοπορικά μονοπάτια του νησιού μέσα από ένα διασκεδαστικό παιχνίδι εξερεύνησης και γρίφων! Μπορείτε να συμμετάσχετε είτε μόνοι είτε με την ομάδα σας. Απλά μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί ακουστικά κινητού τηλεφώνου και να φορέσετε άνετα παπούτσια!

Εκδηλώσεις για το έργο “Μονοπάτια Κληρονομιάς Σκιάθου”Εκδηλώσεις για το έργο “Μονοπάτια Κληρονομιάς Σκιάθου”

«Εορταστική Εκδήλωση»Ώρα 12:00 | Εκκλησία Αγίου Γεωργίου

Μετά το παιχνίδι, σας περιμένουμε στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου για να γιορτάσουμε το κλείσιμο του έργου με ένα μικρό κέρασμα για όλους. Για όσους δεν γνωρίζετε το έργο, αυτή είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να το ανακαλύψετε!

Σκοπός του έργου είναι η προστασία και η αναβάθμιση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Σκιάθου μέσα από το δίκτυο των μονοπατιών της. Το έργο ενίσχυσε το υφιστάμενο πεζοπορικό δίκτυο του νησιού με πέντε νέες θεματικές πολιτιστικές διαδρομές. Σε επιλεγμένα σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος τοποθετήθηκαν πινακίδες με QR κωδικούς. Οι επισκέπτες σκανάροντάς τους θα μπορούν πλέον να ακούσουν τους ίδιους τους κατοίκους να μιλούν για την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου τους. Επιπλέον, προστέθηκαν πληροφορίες για την προσβασιμότητα των διαδρομών για άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ). Στα σημεία εκκίνησης των μονοπατιών υπάρχουν πινακίδες που προσφέρουν πληροφορίες για την προσβασιμότητα κάθε διαδρομής, καθιστώντας το πεζοπορικό δίκτυο του νησιού μια ολοκληρωμένη και προσβάσιμη εμπειρία για όλους.





Source link

sporadesnews
the authorsporadesnews