Ελλάδα

Αμαλιάδα: «Η Ειρήνη και η Πόπη προσπάθησαν να πουλήσουν τα παιδιά τους» λέει μάρτυρας – κλειδί


Μια αποκαλυπτική μαρτυρία για την υπόθεση με τα νεκρά μωρά στην Αμαλιάδα έρχεται στο φως της δημοσιότητας και προκαλεί ανατριχίλα, σύμφωνα με την οποία η Ειρήνη Μουρτζούκου μαζί με τη μητέρα του μικρού Παναγιώτη είχαν προσπαθήσει να τον πουλήσουν.

Ο μάρτυρας – κλειδί αναφέρει ότι ο ίδιος είναι γνώστης μίας περίπτωσης προσπάθειας πώλησης βρεφών στην Αμαλιάδα. «Έγινα μάρτυρας σε μία και συγκεκριμένα στην προσπάθεια παράνομης υιοθεσίας, πώλησης θα το έλεγα εγώ, του Παναγιώτη», του παιδιού της Πόπης, το οποίο πέθανε τον Αύγουστο του 2024.

Μιλώντας στον Πέτρο Κουσουλό στην εκπομπή «Υποθέσεις» του Open, αναφέρει: «Είδα τη μητέρα του Παναγιώτη – την οποία δεν ήξερα αλλά αναγνώρισα τώρα τελευταία λόγω της δημοσιότητας του θέματος – και την Ειρήνη Μουρτζούκου και αγκαλιά τον Παναγιώτη. Την είδα σε τυχαία βιντεοκλήση που έγινε για άλλο λόγο. Ήταν μηνών το παιδί, μετά τον 3ο μήνα αλλά μικρότερος από 6 μηνών. Είδα τη μαμά του Παναγιώτη να τον κρατά και τη Μουρτζούκου να κάθεται ακριβώς δίπλα».

Ερωτηθείς πώς έγινε κοινωνός μιας τέτοιας βιντεοκλήσης, απάντησε ότι ένα άτομο το οποίο εμπλέκεται στην παράνομη υιοθεσία στην Αμαλιάδα «είναι κοινός γνωστός μας». Σημειώνεται ότι ο εν λόγω μάρτυρας έχει δώσει στοιχεία και στο τμήμα Ανθρωποκτονιών, σύμφωνα με τον Πέτρο Κουσουλό.

«Έγινα μάρτυρας σε μία περίπτωση προσπάθειας παράνομης υιοθεσίας και συγκεκριμένα του Παναγιώτη»

Εικόνα που δείχνει την Ειρήνη Μουρτζούκου ανάμεσα στους συνηγόρους της μετά τη μήνυση που είχε καταθέσει ενατίον της ο πατριός τηςΕικόνα που δείχνει την Ειρήνη Μουρτζούκου ανάμεσα στους συνηγόρους της μετά τη μήνυση που είχε καταθέσει ενατίον της ο πατριός της

Η Ειρήνη Μουρτζούκου με τους συνηγόρους της, έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων μετά τη μήνυση που είχε καταθέσει ενατίον της ο πατριός της

Ακολούθως, ο ίδιος μάρτυρας ανέφερε ότι αργότερα ρώτησε τον γνωστό του «τι ήταν αυτό το μωρό στη βιντεοκλήση;» και εκείνος του απάντησε «πάμε για υιοθεσία για ένα ζευγάρι από την Πελοπόννησο».

Η συγκεκριμένη υιοθεσία δεν προχώρησε, πρόσθεσε, γιατί «ο παιδίατρος του ζευγαριού διέγνωσε ένα πρόβλημα με τα μάτια του παιδιού» και πρόσθεσε ότι ο γνωστός του του είπε ότι «δεν έγινε κάτι, υπάρχει ένα άλλο ζευγάρι που δίνει μεγαλύτερο ποσό, γύρω στις 50.000 ευρώ – 60.000 ευρώ και είναι ένα ζευγάρι πολύ ευκατάστατο».

Αμαλιάδα: «Εμπλέκεται η ίδια η Μουρτζούκου»

Ο μάρτυρας λέει ότι γνωρίζει μέσω του κοινού γνωστού ότι ήταν η ίδια η Ειρήνη που κανόνιζε το «project» της παράνομης υιοθεσίας. «Λίγους μήνες πριν ήθελε και η ίδια να δώσει το δικό της μωράκι, το οποίο όμως απεβίωσε» λέει αναφερόμενος στο βρέφος που έφυγε από τη ζωή τον Οκτώβριο του 2023.

Η υιοθεσία «ήταν να προχωρήσει κανονικά αλλά ξαφνικά το παιδί έφυγε από τη ζωή. Το ζευγάρι που ήταν να πάρει τον Παναγιώτη ήταν το ίδιο που ήθελε να πάρει το μωρό της Ειρήνης». Ο γνωστός του του είχε στείλει και μια φωτογραφία με το παιδί της Ειρήνης Μουρτζούκου και σχόλιο «πολύ σημαντική υιοθεσία», κάτι που μεταφράζεται σε «πολύ σημαντικές οικονομικές απολαβές».

Ο μάρτυρας προσθέτει ότι όταν τα μωρά εκδηλώσουν κάτι στο πρώτο τρίμηνο που δεν τα καθιστά υγιή, η παράνομη υιοθεσία ενδέχεται να διακοπεί καθώς τα βρέφη με σοβαρά ιατρικά προβλήματα αποτελούν «φύρα», μια έκφραση που ακούγεται επιεικώς σοκαριστική.

Τι απαντά η Ειρήνη Μουρτζούκου

Η 24χρονη ρωτήθηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία της με την εκπομπή τι έχει να πει για όσα ακούστηκαν από τον μάρτυρα – κλειδί για να λάβει την γνωστή οργισμένη απάντησή της «Τι λέτε; πάτε καλά; θα έκανα παιδί για να το πουλήσω; μουρλή είμαι; όχι».

Αρνητικά απάντησε και για το ότι βρέθηκε σε κάποιο ραντεβού με τη μητέρα του Παναγιωτάκη και κάποιο άλλο πρόσωπο προκειμένου να πουλήσουν το παιδί για ποσό που άγγιζε τα 60.000 ευρώ. «Ποτέ. Όχι. Να βγει και η Πόπη» είπε.

«Πουθενά δεν έχω μπλέξει. Πολλοί τρίτοι ανακατεύονται σε αυτή την υπόθεση και ειδικά στον Παναγιώτη. Ποτέ δεν έχω πάει με την Πόπη σε τέτοιο ραντεβού. Ούτε το δικό μου. Το γέννησα το πόνεσα, γιατί να πάω να το δώσω;», επέμεινε.

Πώς λειτουργούν τα κυκλώματα

Ο μάρτυρας-κλειδί αναφέρει ότι τα κυκλώματα που προωθούν παράνομες υιοθεσίες λειτουργούν πολλά χρόνια, έχουν βαθιές ρίζες και σε αυτά εμπλέκονται πολλά πρόσωπα, γιατροί, δικηγόροι ακόμα και ανώτεροι αξιωματούχοι.

Η διαδικασία – σύμφωνα με τον ίδιο – είναι η εξής: Αντί το ζευγάρι να επιλέξει ιδιωτική υιοθεσία, που σημαίνει εμπλοκή κρατικών υπηρεσιών και αναμονή οκτώ μήνες έως έναν χρόνο, αναφέρει στον γιατρό του ή σε άλλους που έχουν επαφές με γιατρούς ότι θα ενδιαφερόταν να καλύψει τα έξοδα μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης ενός κοριτσιού σε συνδυασμό με το όποιο αντίτιμο.

Κάθε κοπέλα που θέλει να τερματίσει την κύηση, από την άλλη, απευθύνεται στον γιατρό της και εκεί, αν ο συγκεκριμένος εμπέλεκεται στο κύκλωμα θα προσπαθήσει να την μεταπείσει ότι είναι καλύτερα να γεννήσει το μωρό και κατόπιν να το δώσει σε μια οικογένεια να το μεγαλώσει.

«Το χρήμα είναι το μεγαλύτερο δέλεαρ» προσθέτει ο μάρτυρας. Τα ποσά στις παράνομες υιοθεσίες, όπως λέει, ξεκινούν από 30.000 ευρώ και αγγίζουν ακόμα και τις 70.000 – 80.000 ευρώ, αναλόγως με τον πελάτη που το κύκλωμα έχει απέναντί του κάθε φορά και προφανώς μιλάμε για «μαύρα».

Για τα μέλη των κυκλωμάτων, ο ίδιος λέει ότι γνωρίζει πέντε με έξι καταξιωμένους γιατρούς «με όνομα» που εμπλέκονται, καθώς επίσης και πέντε με έξι δικηγόρους. «Οι δικηγόροι αναλαμβάνουν εξ αρχής και το νομικό κομμάτι της υιοθεσίας, όλα τα χαρτιά που θα πρέπει να βγάλει το παιδί πριν», δεδομένου ότι «ο νόμος ορίζει ότι πρέπει το παιδί τουλάχιστον για τους πρώτους τρεις μήνες να διαμένει με τους βιολογικούς γονείς. Εκεί γίνονται κάποια ιδιωτικά συμφωνητικά μεταξύ των εμπλεκομένων όπου αναφέρεται ότι το μωρό ‘θα φιλοξενείται’ από το ζευγάρι που θα το υιοθετήσει και πάει λέγοντας».

Όσον αφορά τα χρήματα που δίνονται ως αντίτιμο της παράνομης υιοθεσίας, «δίνονται στους δικηγόρους και εκείνοι τα μοιράζουν».

Τα στοιχεία, δε, που προσμετρώνται όσον αφορά στην «κοστολόγηση» μιας υιοθεσίας είναι «η καταγωγή και το αν το παιδί είναι υγιές» εξ ου και στις νόμιμες υιοθεσίες «υπάρχει το διάστημα των τριών μηνών ώστε να γίνουν και τα εμβόλια κ.λπ.».





Source link

sporadesnews
the authorsporadesnews