Σε δηλώσεις προέβη ο καθηγητής σε Γυμνάσιο του Λαυρίου, ο οποίος είχε μοιράσει φυλλάδια με ομοφοβικά σχόλια, προκαλώντας αντιδράσεις από μαθητές και γονείς.
Με βάση όσα είπε, ανυποχώρητος φαίνεται να είναι για τις πράξεις του, μη μετανιώνοντας για την συγκεκριμένη απόφασή του. Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι δεν περίμενε η υπόθεση να πάρει τέτοιες εξελίξεις, ενώ άκομψο θεώρησε το γεγονός ότι τέθηκε σε αργία από τον ίδιο τον υπουργό πριν δώσει τις δικές του εξηγήσεις για το περιστατικό.
Οι δηλώσεις που έκανε ο καθηγητής
«Δεν μπορούμε να κρίνουμε τα κείμενα του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου αλλά δεν μπορεί βέβαια να το κατανοήσει ο καθένας αυτό. Ο ντόρος που έγινε δεν έκανε κακό μόνο σε εμένα αλλά και στα παιδιά», είπε αρχικά ο καθηγητής στην εκπομπή Buongiorno.
«Ήταν άκομψο το γεγονός ότι ο υπουργός Παιδείας με έθεσε σε αργία χωρίς να μπορέσω πρώτα να εξηγήσω τι συνέβη. Ούτε που πρόλαβα να μιλήσω με τον διευθυντή του σχολείου. Δεν περίμενα ότι θα έπαιρνε τέτοια τροπή όλο αυτό, αλλά δεν μετανιώνω που έδωσα τα φυλλάδια. Δεν νιώθω αδικημένος με την απόφαση του υπουργείου. Είμαι 25 χρόνια στα σχολεία ως καθηγητής. Υπάρχουν μαθητές και γονείς που με στηρίζουν. Δεν ξέρω αν θα ήθελα να επιστρέψω στο σχολείο, θα το σκεφτώ», συμπλήρωσε ο εκπαιδευτικός.
Τι ανέφεραν τα επίμαχα φυλλάδια
Υπενθυμίζεται ότι το φυλλάδιο ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Ο φύλακας άγγελός μας είναι δίπλα μας και βλέπει δυστυχώς όλες τις αμαρτίες μας, εκτός αυτής της αρσενοκοιτίας (ομοφυλοφιλία). Εκεί στρέφει το πρόσωπό του και δεν βλέπει», καθώς και «οι ομοφυλόφιλοι είναι χειρότεροι από τους δολοφόνους, γιατί είναι καλύτερα να πεθάνει κανείς, παρά να ζει και να προσβάλλεται έτσι. Καθότι ο δολοφόνος χωρίζει την ψυχή από το σώμα, ενώ ο ομοφυλόφιλος καταστρέφει την ψυχή μαζί με το σώμα. Δεν υπάρχει πιο σιχαμερό, πιο φοβερό, πιο ανόητο, πιο ατιμητικό πράγμα από την ομοφυλοφιλία».
Μαρτυρίες γονέων έδωσαν περαιτέρω πληροφορίες για τη γενικότερη συμπεριφορά του εκπαιδευτικού, φτάνοντας ακόμα και στο σημείο να τον καταγγείλουν για ακροδεξιές απόψες καθώς και για χαστούκι εις βάρος μαθητή.