Πολιτική

Χρυσοχοΐδης: Μόνο χθες βράδυ είχαμε 61 συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία


Μόνο το βράδυ της Δευτέρας, 24 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν 61 συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία, με τις μισές από αυτές να γίνονται στην Αττική, σύμφωνα με στοιχεία που αποκάλυψε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τις τελευταίες εβδομάδες είχαμε 550 περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας, ενώ από αυτές προέκυψαν 350 συλλήψεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στην ΕΡΤ, σημείωσε ότι υπάρχουν 63 γραφεία για περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας σε αστυνομικά τμήματα σχεδόν ένα ανά νομό. Επίσης ανά νομό υπάρχει ένα safe house, τη διεύθυνση του οποίου γνωρίζει μόνο η αστυνομία, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα και για παιδιά και για ηλικιωμένους να αποκτήσουν Panic button.

Σε ό,τι αφορά τα νησιά όπου το καλοκαίρι πολλαπλασιάζεται ο πληθυσμός τους, δήλωσε ότι ενισχύονται οι αστυνομικές δυνάμεις, όπως στη Μύκονο όπου υπηρετούν μόνιμα 50 αστυνομικοί, ενισχύθηκαν με 120, ενώ θα προστεθούν και άλλοι.

Τέλος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη προανήγγειλε την πρόσληψη 300 ειδικών φρουρών και αναδιάταξη των δυνάμεων της αστυνομίας, ώστε να γίνει πιο λειτουργική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ



Source link

sporadesnews
the authorsporadesnews