«Στην σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών οι νεκροί ήσαν μετά βεβαιότητας 57 και δεν ευσταθεί σε καμιά περίπτωση το σενάριο για ύπαρξη άλλων 28 νεκρών, τους οποίους εκτός των άλλων δεν αναζήτησε κανείς. Εντελώς αβάσιμος κι αστήρικτος είναι και ο ισχυρισμός περί σιωπής 15 λεπτών στις επικοινωνίες με τον σταθμάρχη που συνδέεται με υποτιθέμενη ισόχρονη ακινητοποίηση της αμαξοστοιχίας ανάμεσα στην Λάρισα και στα Τέμπη πριν την μοιραία σύγκρουση.
Ούτε η πλήρης χρονομέτρηση του συμβάντος, ούτε οι μαρτυρίες δεκάδων επιβατών επαληθεύουν κάτι τέτοιο. Ακόμη εκτός τόπου και χρόνου είναι κι ο ισχυρισμός ότι υπήρχε 14ο «χαμένο» βαγόνι της εμπορικής αμαξοστοιχίας αλλά κι η χρήση στατιστικής και θεωρίας των πιθανοτήτων προκειμένου να προσδιορισθεί τάχα ότι ο αριθμός των θυμάτων από την φονική έκρηξη ήταν τουλάχιστον 15.
Κι ενώ ο πραγματικός διαπιστωμένος αριθμός είναι 5-6 θύματα αυτής της παραμέτρου του συμβάντος. Δυστυχώς αυτές οι ανακρίβειες λόγω κυρίως παρανοήσεων δημιουργεί μια σύγχυση στην κοινή γνώμη και δυσχεραίνει την δικαστική έρευνα.
Τα κύρια πραγματικά ζητούμενα είναι να προσδιορισθεί ποια ήταν η αιτία της έκρηξης λίγες στιγμές μετά την σύγκρουση των δύο τραίνων. Όπως εξάλλου να προσδιορισθεί με ακρίβεια ποιοι συμμετείχαν στην κύρια σύσκεψη της 3ης Μαρτίου 2023 στον χώρο της σύγκρουσης των τραίνων όπου φαίνεται να συζητήθηκε (όπως αποκάλυψε προσφάτως το Mega κα δεν διέψευσε η κυβέρνηση) η πλήρης διαμόρφωση του χώρου κι η εξαφάνιση του σκηνικού της τραγωδίας για λόγους κυρίως επικοινωνιακούς».
Σε αυτή την επισήμανση για τα τέσσερα λάθος αστήρικτα σενάρια σε σχέση με την τραγωδία των Τεμπών προχώρησαν μιλώντας προς το in.gr υπηρεσιακοί παράγοντες που γνωρίζουν πτυχές της σιδηροδρομικής τραγωδίας όπως εξάλλου και τεχνικοί σύμβουλοι των οικογενειών με σημαντικό ρόλο στην διερεύνηση της υπόθεσης.
Ένας από τους ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν προσφάτως, με βάση κάποια ερμηνεία εγγράφων της Πυροσβεστικής, είναι ότι στην σύγκρουση των τραίνων υπήρχαν επιπλέον 28 νεκροί. Όμως αυτό, σύμφωνα με τους ειδικούς, καταρρίπτεται εκτός των άλλων από την εξέταση των αναλύσεων DNA σε σορούς όπου υπάρχει πλήρης αντιστοίχιση με αυτά που έδωσαν οι συγγενείς των θυμάτων και υπάρχει πλήρης καταγραφή. Επιπλέον ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν επιβεβαιώνεται κι από την χαρτογράφηση που έχουν πραγματοποιήσει οι αναλυτές του ατυχήματος της θέσης των επιβατών αλλά κι από τη διαδικασία έκδοσης των εισιτηρίων όπου δεν προκύπτει η παρουσία αυτών των «αόρατων» πριν και μετά το ατύχημα 28 ατόμων, σε ένα τραίνο μάλιστα που ήταν μάλιστα γεμάτο.
Χωρίς κανένα αντίκρυσμα κρίνεται κι η θεωρία περί κενού στις επικοινωνίες που οδηγεί στο αυθαίρετο συμπέρασμα ότι για κάποιον υποτίθεται «άγνωστο λόγο» σταμάτησε η επιβατική αμαξοστοιχία για 12-15 λεπτά έξω από την Λάρισα πριν… ξεκινήσει εκ νέου για να συγκρουσθεί τελικώς με την εμπορική αμαξοστοιχία. Αυτό όμως δεν επιβεβαιώνεται από την χρονομέτρηση των συμβάντων αφού θεωρείται απολύτως βέβαιο κι αδιαμφισβήτητο από σωρεία στοιχείων ότι το Ιntercity 62 ξεκίνησε στις 23:10, από τη Λάρισα, σε λάθος γραμμή και στις 23:22, δηλαδή 12 λεπτά αργότερα, τα δύο τρένα συγκρούστηκαν μετωπικά στην θέση Ευαγγελισμός. Πουθενά δεν προκύπτει το υποτιθέμενο «κενό» των 15 λεπτών. Η ορθότητα αυτής της χρονομέτρησης προκύπτει κι από τους χρόνους διέλευσης της εμπορικής αμαξοστοιχίας από τους ενδιάμεσους σταθμούς όπως στους Νέους Πόρους πριν την μοιραία σύγκρουση. Εξάλλου αν εξαιρεθεί μια μαρτυρία κανείς άλλος από τους εκατοντάδες διασωθέντες επιβάτες δεν ανέφερε οτιδήποτε για «στάθμευση» της επιβατικής αμαξοστοιχίας πριν το μοιραίο συμβάν. Τέλος κι οι αναφορές για 14ο βαγόνι της εμπορικής αμαξοστοιχίας που «χάθηκε» κι ίσως μετέφερε ύποπτα υλικά, επισημαίνεται ότι το εν λόγω τραίνο είχε μετά βεβαιότητας, με βάση σειρά εγγράφων, 13 βαγόνια και τα οποία βρίσκονται στη θέση «Κουλούρι» στην Λάρισα κι έχουν εξετασθεί διεξοδικά από πραγματογνώμονες.