Την παρέμβαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Γιώργου Πιτσιλή, προκάλεσε η υπόθεση διαφθοράς στη ΔΟΥ Χαλκίδας, με την αστυνομία να συλλαμβάνει πέντε υπαλλήλους, μεταξύ των οποίων και η διευθύντρια της ΔΟΥ, καθώς και δύο ιδιώτες.
«Από την πρώτη στιγμή που ενημερωθήκαμε για το περιστατικό, βρισκόμαστε – όπως πάντα – σε διαρκή και στενή συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, παρέχοντας κάθε χρήσιμο στοιχείο για τη διαλεύκανση της υπόθεσης», δήλωσε ο κ. Πιτσιλής.
Και προσέθεσε: «Αυτό κάνουμε και με το σύνολο των διωκτικών και δικαστικών αρχών για την υποβοήθηση ερευνών σε υποθέσεις οικονομικού εγκλήματος, φοροδιαφυγής, λαθρεμπορίου και διαφθοράς».
Πέρα από τη διευθύντρια, στην υπόθεση εμπλέκεται και ο υποδιευθυντής της ΔΟΥ, τρεις ακόμα υπάλληλοι, καθώς και δύο ιδιώτες
«Η μηδενική μας ανοχή είναι αυτονόητα αδιαπραγμάτευτη σε κάθε μορφή παραβατικότητας, από όπου και αν προέρχεται. Το ίδιο και η τήρηση του νόμου, τόσο από τους πολίτες, όσο και από το σύνολο των εργαζομένων της ΑΑΔΕ», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Διοικητής της ΑΑΔΕ.
Για να καταλήξει πως «συνεχίζουμε να υπηρετούμε πιστά το δημόσιο συμφέρον, θωρακίζοντας τους πολίτες, την οικονομία και την κοινωνία από κάθε είδους παραβατικές και εγκληματικές δραστηριότητες».
Η έφοδος στη ΔΟΥ Χαλκίδας – Τι κατέσχεσε η ΕΛ.ΑΣ.
Η υπόθεση διαφθοράς αποκαλύφθηκε μετά από έφοδο στη ΔΟΥ Χαλκίδας, που πραγματοποίησαν άνδρες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας το μεσημέρι της Τρίτης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έβγαλαν έξω τους πολίτες που βρίσκονταν στο κτίριο.
Στη συνέχεια, ζήτησαν από τους υπαλλήλους να παραμείνουν στη θέση τους και κατέσχεσαν κινητά και υπολογιστές συγκεκριμένων υπαλλήλων της ΔΟΥ. Μάλιστα, οι έρευνες συνεχίστηκαν στα αυτοκίνητα και στα σπίτια των εμπλεκομένων.
Η αστυνομία προχώρησε συνολικά σε επτά συλλήψεις, με τη διευθύντρια της ΔΟΥ να είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες, οι οποίοι κατηγορούνται για διαφθορά και είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση για την τέλεση οικονομικών αδικημάτων.
Πέρα από τη διευθύντρια, στην υπόθεση εμπλέκεται και ο υποδιευθυντής της ΔΟΥ, τρεις ακόμα υπάλληλοι, καθώς και δύο ιδιώτες (ένας λογιστής και μια διαχειρίστρια οικονομικών).
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, οχήματα, καθώς και στην κατοχή των κατηγορουμένων, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
- Το συνολικό χρηματικό ποσό των 78.795 ευρώ.
- Δέκα κινητές τηλεφωνικές συσκευές.
- Τέσσερα σημειωματάρια με χειρόγραφες σημειώσεις.
- Πλήθος φωτοαντιγράφων εφοριακών υποθέσεων.
- Δίκαννο κυνηγετικό όπλο, για το οποίο δεν υπήρχε άδεια κατοχής.
Από τις έως τώρα έρευνες, έχουν εξιχνιαστεί 17 περιπτώσεις εκβιασμών, από τις οποίες η οργάνωση αποκόμισε παράνομο όφελος ύψους 95.600 ευρώ, σε διάστημα τριών μηνών.