Μαγνησια

ΟΧΙ στη μονάδα LNG είπε το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου-Αποχώρησε η πλειοψηφία


Με τις ψήφους των παρόντων συμβούλων των μειοψηφιών και της συμβούλου της πλειοψηφίας κ. Γκαντόλα, το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου στη σημερινή του συνεδρίαση όπου συζητήθηκε το θέμα της δημιουργίας μονάδας υγροποιημένου φυσικού αερίου στον Παγασητικό, τάχθηκε κατά της δημιουργίας πλωτού τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου σε οποιοδήποτε σημείο του Παγασητικού, ενώ αποφάσισε να αναλάβει πρωτοβουλίες και να διοργανώσει ανοιχτές εκδηλώσεις για ενημέρωση των πολιτών του Βόλου. 

Στη σημερινή συνεδρίαση που παρακολούθησαν πολίτες αλλά και εκπρόσωποι φορέων που τοποθετήθηκαν επίθεση του θέματος, δεν συμμετείχε η ομάδα της πλειοψηφίας που αποχώρησε από την αίθουσα από αποδοκιμαζόμενη μετά την τοποθέτηση του δημάρχου Αχιλλέα Μπέου.

Ο κ. Μπέος επανέλαβε τη θέση ότι “με εγγυήσεις τάσσεται υπέρ της επένδυσης, ότι η απόφαση για το αν θα υλοποιηθεί η όχι αφορά την κυβέρνηση. Επιπλέον ανέφερε η κυβέρνηση αποφάσισε να «παγώσει» όλες τις επενδύσεις που αφορούν το lng και τόνισε ότι η δημοτική αρχή δεν συμμετέχει σε πολιτικά παιχνίδια και σε ιδιωτικά συμφέροντα που κάποιοι αποτυχημένοι πολιτικοί χρησιμοποιούν πολίτες για να τα πετύχουν. Θα κριθούμε όλοι από τον κόσμο. Αν νομίζετε ότι 50,100 θα κάνετε κουμάντο κάνετε λάθος. Φαγωθείτε μόνοι σας”.

ΟΧΙ στη μονάδα LNG είπε το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου-Αποχώρησε η πλειοψηφία

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γ. Μουλάς αποχώρησε προσωρινά αλλά επέστρεψε στη συνέχεια και προήδρευσε κανονικά όπως επιβάλλει ο Κανονισμός σε αυτές τις περιπτώσεις ενώ επανέλαβε ότι το θέμα ήλθε από τις μειοψηφίες χωρίς εισήγηση και Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας  Λεων. Μαυρογιάννη έκανε λόγο για ατόπημα του Προέδρου καθώς όπως είπε “υπάρχει έγγραφο του ιατρικού συλλόγου Μαγνησίας που αποδεικνύεται γιατί το lng θα επιβαρύνει την περιοχή μας. Ο πρόεδρος θα έπρεπε να μας στείλει το έγγραφο”.

ΟΧΙ στη μονάδα LNG είπε το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου-Αποχώρησε η πλειοψηφία
Η αίθουσα του Δ.Σ., μετά την αποχώρηση της ομάδας πλειοψηφίας και του προεδρείου

Η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νάνσυ Καπούλα τάχθηκε κατά της επένδυσης αναλύοντας τις περιβαλλοντικές ειπτώσεις ενώ τόνισε ότι «δεν υπάρχει διασύνδεση της κοινωνίας με την επένδυση αυτή. Μιλάμε για 10-12 θέσεις εργασίας. Υπάρχουν ενδείξεις ότι δημιουργεί προβλήματα στη βιοποικιλότητα. Η παράταξή μας είναι κάθετα αντίθετη. Οφείλουμε να προστατεύσουμε τους πολίτες και το περιβάλλον”. 

Επικριτικός στη δημοτική αρχή εμφανίστηκε και ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για το Βόλο» Ιάσωνας Αποστολάκης, καθώς όλοι οι άλλοι δήμοι ήδη τοποθετήθηκαν αρνητικά στο αίτημα για γνωμοδότηση της ΡΑΕ.

ΟΧΙ στη μονάδα LNG είπε το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου-Αποχώρησε η πλειοψηφία

Ο επικεφαλής της παράταξης “Βόλος – Ανατροπή – Δημιουργία” Απ. Παπαδούλης, επεσήμανε από την πλευρά του ότι “όσες και να είναι οι θέσεις εργασίας μιας τέτοιας επένδυσης δεν χωράει μέσα στον Παγασητικό. Προφανώς και είμαστε κατά του lng και οι περισσότεροι θα έπρεπε να είναι ενάντια στο τερατούργημα που πάει να δημιουργηθεί στον Παγασητικό. Πρέπει να μας πουν και τα κόμματα τη θέση έχουν”.

Τέλος, ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Ριζόπουλος έκανε λόγο για μία βόμβα 180.000 κυβικών μέτρων κι όπως είπε “αυτό που προωθείται δεν θα καλύψει τις ανάγκες του λαού. Στην περίπτωση του υγροποιημένου φυσικού αερίου πρέπει να αναδείξουμε την πλευρά της προοπτικής που ξεκίνησε από το 2015 για να μετατραπεί η Ελλάδα σε κάθετο δρόμο φυσικού αερίου και να εμπλακεί σε παιχνίδια δύναμης που παίζονται στην περιοχή». 

ΟΧΙ στη μονάδα LNG είπε το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου-Αποχώρησε η πλειοψηφία

Στη συνέχεια πήραν το λόγο και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και επιστημονικοί φορείς και φορείς που εκπροσώπησαν το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αλλά και εκπρόσωποι συλλόγων που εκπροσωπούν κατοίκους του ευρύτερου δήμου Βόλου και τάχθηκαν κατά της επένδυσης.

ΟΧΙ στη μονάδα LNG είπε το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου-Αποχώρησε η πλειοψηφία

Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου αλλά και εκπρόσωπος της Επιστημονικής Επιτροπής Φορέων Χρ. Στρατηγόπουλος τόνισε ότι «το συγκεκριμένο θέμα θα έπρεπε να ενώνει και όχι να διχάζει την πόλη. Η επένδυση αυτή συνδέεται με χερσαία και θαλάσσια ζώνη. Σε καμία περίπτωση σε θαλάσσιο χώρο δεν πρέπει υποδομή να έχει τέτοια χαρακτηριστικά στον Παγασητικό όπου δεν έχουν θέση ούτε θαλάσσια πάρκα φωτοβολταϊκών, ούτε άλλα σχετικά.  Δεν πρέπει το θέμα του lng να έχει δημοψηφισματικό χαρακτήρα για τον ένα η τον άλλο υποψήφιο πολιτικό. Έχει να κάνει με την ήττα και τη νίκη μιας πόλης». 





Source link

sporadesnews
the authorsporadesnews

Αφήστε μια απάντηση