Άμεση ήταν η κινητοποίηση των στελεχών του Κ.Λ.Βόλου μετά την πρώτη ενημέρωση για τις πυρκαγιές που ξεκίνησαν στην ευρύτερη περιοχή. Όλο το προσωπικό τέθηκε σε επιφυλακή προκειμένου να παρέμβει αν χρειαστεί και να συνδράμει στη παροχή βοήθειας.
Σε συνεργασία με το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, με το ΥΝΑΝΠ, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Βόλου και Αλμυρού, τους εθελοντές αλλά και τους διοργανωτές του Παγκόσμιου πρωταθλήματος ιστιοπλοΐας που διεξάγονταν αυτές τις μέρες στον Βόλο ,το Κ.Λ.Βόλου με πλωτά μέσα και με όλα τα στελέχη του συνέδραμε στον απεγκλωβισμό συνανθρώπων μας που η ζωή τους τέθηκε σε κίνδυνο αφού οι φλόγες πλησίασαν κατοικημένες και παραθαλάσσιες περιοχές στην περιοχή της Νεας Αγχιάλου.
Μεγάλος αριθμός σκαφών μετέφερε τους απεγκλωβισμένους πολίτες μπροστά στο Λιμεναρχείο Βόλου όπου και τους περίμεναν τα στελέχη της Υπηρεσίας προσφέροντας νερό και είδη πρώτης ανάγκης αλλά και κάθε είδους βοήθεια μέχρι να μεταφερθούν με ασφάλεια σε οικείους τους ή σε χώρους που η Περιφέρεια και ο Δήμος Βόλου είχαν ετοιμάσει προκειμένου να δεχτούν όσους χρειάστηκε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
Όπως τονίζει η Ένωση Προσωπικού Λ.Σ Κεντρικής Ελλάδος οι συνάδελφοι τους για ακόμη μία φορά επιδεικνύοντας αυταπάρνηση και με άμεσα αντανακλαστικά κατάφεραν να κάνουν το καθήκον τους μεταφέροντας με ασφάλεια τους πολίτες που κινδυνέψαν. Με την ίδια ζέση θα συνεχίσουμε να παρέχουμε υπηρεσίες για την την προστασία των πολιτών εντός και εκτός θάλασσας.
Λίγες μέρες πριν ανάλογη παρέμβαση είχε κάνει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών με Προέδρο τον Βολιώτη Κυράνη Κώστα για τη διάσωση 3.700 ανθρώπων σε Ρόδο και Κέρκυρα τονίζοντας πως η πολιτεία θα πρέπει να αξιολογήσει την ανάγκη αναγνώρισης του επαγγέλματος των Λιμενικών ως επικίνδυνο θεσπίζοντας και το σχετικό επίδομα στο μισθολόγιο που θα ψηφιστεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή και θα εφαρμοστεί από την 1-1-2024.